Info om klätterträffar

Via nätverket ordnas klätterträffar.
Alla medlemmar är välkomna att dra igång klätterträffar, det är oftast väldigt enkelt att ordna en träff.
1. Bestäm plats och datum.
2. Kolla upp lämpligt boende.
3. Kontrollera i accessdatabasen och sverigeföraren vad som gäller angående parkering osv. Sätt eventuellt ett maxantal för deltagare på träffen om klippan har känslig access.
4. Skriv till någon av administratörerna på Girls get Highers facebook-grupp så att det kan bli ett evenemang på facebook eller till skogsflicka@gmail.com så mejlar Moa ut om det på mejlinglistan. 

Vad betyder färgerna?
Vi har en färgkodning på Girls Get Highers klätterträffar som kan vara bra att känna till:

Grön träff - Alla välkomna, oavsett tidigare erfarenhet.

Blå träff - Du ska kunna säkra försteman, gå som andreman och rensa säkringar samt ha erfarenhet av standplats-rutiner. Alt. kunna bygga ett eget topprepsankare.
Utrustningskrav: Skor, sele, hjälm, broms, ett par skruvkarbiner, några egna kortslingor, ett par längre slingor, skruvkarbiner till toppankare och eventuellt ett rep. Om det ska traddas behöver du kil-petare.


Röd träff - Du ska självständigt kunna ledklättra, bygga standplats, känna till grundläggande kamraträddning och ha eget rep, en uppsättning säkringar samt utrustning till standplats.

Gul träff - Specialträffar, t.ex. alpin klättring, skidbestigning, aid-klättring, isklättring eller kamraträddning. Då kan särskilda krav på utrustning och förkunskaper finnas.

Om det inte anges särskilt vid klätterträffen ställs det inga krav på att klara någon viss grad, utan vi parar ihop oss så alla får klättra på sin nivå. Se även information vid varje träff.


Regionala GGH-grupper
På en del ställen i landet finns regionala GGH-grupper. Sök på facebook om du söker klättertjejer just på din ort.