söndag 21 april 2013

Girls Get Higher goes Hi On Life

Den 17 oktober 2014 har Hi On Life bjudit in Girls Get Higher att delta i en expedition till Island Peak, 6 189 möh i Nepal. Planering sker på Girls Get Highers facebook-grupp. Har du inte facebook? Maila ditt intresse till skogsflicka@gmail.com eller Hi On Life Adventures. www.HiOnLife.se

 Island Peak går under kategorin Trekking Peak - men det betyder INTE att man kan vandra upp för den!! Det är tyvärr bara en vilseledande term som Nepal Mountaineering Association har gett till mer eller mindre samtliga 6000-meterstoppar I Nepal. En bestigning av Island Peak kräver en tuff glaciärvandring och ca 70-90 meter fasta rep på huvudväggen som har en lutning på mellan 45-65 graders lutning. Sista åren har det ibland på vårarna krävts stegar hopbundna över glaciärsprickorna. Det är definitivt en tuff klättring på en av Himalayas 6000-meters toppar. En rejäl utmaning, Gå gärna in på Hi On Life's hemsida och läs mer. Det finns även en hel del filmer på YouTube - se då någon av de nyare, då toppen har förändrats drastiskt de senaste 5-6 åren.

Bra fysik och "van vid friluftsliv" är kraven. Vi har en miniklätterkurs i baslägret, där vi går igenom allt gällande klättringen - där får du lära dig allt du behöver kunna inför bestigningen. Max 12 deltagare, Girls Get Higher får rabatt, det blir billigare ju fler som hänger med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar