onsdag 10 augusti 2011

Ändrad dag för Operation Borsta Kulberget

Jag skrev för en tid sedan om Operation Borsta Kulberget. Det är ändrad dag för Operationen. Den kommer att äga rum, ta plats och befinna sig söndagen den fjärde september, och inget annat. Denna ändring sker på grund av dop och tjejmil och annat.Men utöver det är det samma koncept: vi går lös på klippan med stålbortsar och andra tillhyggen, tills klippan är så ren att den går att spegla sig i den. Nej, förresten, kanske inte så ren.Det hela utspelar sig i alla fall i Stockholm. Vid Kulberget.

Det är ett samarbete mellan Bultkommittén i Stockholm och nätverket Girls Get Higher. Kulberget behöver bostas säger Bultkommittén! Klart vi hjälps åt att borsta, inte sant? Ju fler vi är, desto roligare är det och desto fortare går det. Vi gör det bara för att det är kul (haha)! Och för att vi (och andra) ska få klättra på rena, fina leder. Förra hösten var vi ca 12 pers som borstade samtidigt på Grönbrink, och det var väldigt trevligt.

Stålborstar finns för den som behöver. Säg till innan om du behöver stålborste så fixar vi det!

Bultkommittén bjuder på korvgrillning! Säg till innan om du kommer så att korvarna räcker åt alla, och om du vill ha veg-korv.

Hur går det till?
Man ser ut en led som behöver borstas. Man fäster repet på toppen och firar sedan långsamt ner längs leden och borstar med stålborste och kvast efterhand bort det som behöver borstas bort. Det kan vara mossa, lav, löst grus eller halvlösa stenar. Beroende på hur lång leden är och hur skitig den är tar det så klart olika lång tid, men en led KAN ta timmar, men då gör din borstning så klart extra stor skillnad.

Utrustning
Detta är en blå/gul träff.
  • Du ska ha personlig utrustning såsom sele, repbroms och prussiksnöre. 
  • Det är bra att ha ett ca 1m långt snöre att fästa stålborsten i. 
  • Kilpetare är bra att ha, men det funkar även t.ex. med smal skrivmejsel eller en gammal kniv (alltså något smal/vasst att rensa sprickor med). 
  • Ta inte dina allra finaste skor, för man nöter tårna ganska bra mot klippan.
  • Du behöver också rep. Säg till om du inte har något rep så kan vi eventuellt ordna rep till dig.
  • Jag tycker att det är skönt att ha en bräda att sitta på, för man blir trött i ben och rygg av att hänga i selen i flera timmar. Jag har tagit en bräda, lagom bred att sitta på, borrat två hål i varje ända. I hålen fäster jag repsnören, som jag sedan fäster repbromsen i. Sedan sitter man bekvämt på brädan, även säkrad i bromsen så klart.
Hör av dig om du undrar över något!
Kontakta Stockholms bultkommitté eller mejla helenabrogren @ hotmail.com

Bild från Operation Borsta Grönbrink 2010.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar