tisdag 9 augusti 2011

Stadsnära mur-klättring i urban miljö...

Nära Karlbergs station, Stockholm:
Vanliga människor låg och solade och hade picknick nere vid Karlbergs slott.
Anna och jag klättrade på den höga muren vid Rörstrandsgatan. I hettan.
Det var inte på långa vägar lika varmt som i Stugun här om veckan, men varmt, det var det.
Vi lade slingor runt staketet, busenkelt, bara att flytta med topprepsankaret allt eftersom vi betade av "lederna".

Människorna som passerade förbi nedanför oss där vi höll på pratade alla om samma sak, nämligen klättring. Alla hade de något att säga som hade med klättring att göra.

"Kolla de klättrar, gjorde inte du också det en gång?"

"Oj, det där skulle jag aldrig våga!"

"De klättrar, vad häftigt!"

"Tänk om de ramlar ner!"

Liten kille: "Mamma, är det där sådana där bergsklättrare?" Mamman: "Du kan ju fråga dem..." Liten kille: "Hallå, är ni bergsklättare?" Jag: "Ja, det är vi, " svarade jag, "vi är bergsklättrare." Jag kände mig inte som en bergsklättare just på, där på muren, men i den lilla killens ögon var Anna och jag häftiga bergsklättare.

Ett idé poppade upp medan jag säkrade: Klart vi ska ha prova-på-klättring här någon kväll. Slänga upp en banderoll, det är ju massor av folk som passerar. Då tänkte jag på vi som i Stockholms klätterklubb (som jag också är aktiv i), men det hindrar inte Girls Get Higher att ha något liknande...

1 kommentar:

  1. Åh, jag har flera gånger stått på perrongen vid Karberg och sneglat på den muren. Sett några klättra där också, å tänkt att det vore en perfekt after work klättring. Men, jag har inte tagit mig i kragen och dragit ihop nåt. Mest för att jag inte har egna rep å andra bra prylar.. Dax å fixa!

    SvaraRadera