fredag 1 juli 2011

Rosendal nästa!

Vid Rosendal utanför Örebro finns både trad, sport och bouldering.
Den 9 juli kl. 12:00 - den 10 juli kl. 15:00 blir det GGH-träff där.
Det är en grön träff, dvs. du behöver inte någon tidigare erfarenhet av att klättra ute. Vi hjälps åt att sätta upp topprep om du inte vill/kan leda upp. Om du vill ha genomgång av hur man sätter topprep eller annat, så kan vi gå igenom det. Säg gärna till innan i så fall, så kan jag ta med lite extra utrustning. Du behöver ha med dig minst sele, skor och hjälm. Om du vill bouldra behöver du ha med dig crashpad och skor.
Hör av dig till mig om du kommer eller om du har några frågor. helenabrogren@hotmail.com eller 0733-834693.

På facebook finns evenemanget här:
http://www.facebook.com/event.php?eid=131730336902547&ref=ts
Du måste vara medlem i gruppen Girls Get Higher på facebook för att kunna se evenemanget där.

Om det regnar kan vi klättra på min inomhusklättervägg, som förhoppningsvis börjar bli klar vid det laget... Den finns ca 5km från Rosendal.

Info på Sverigeföraren: http://www.sverigeforaren.se/index.php/Rosendal
Tyvärr har jag inte någon förare, men ska försöka köpa det innan träffen. Jag hittar lite grann där iaf.

Det är inte jag som tagit detta foto.

Informationen nedan är från Örebro klätterklubbs hemsida : http://www.orebroklatterklubb.com/
"Rosendal
I Rosendal återfinns den bästa klättringen i Örebroområdet. Här har man klättrat sedan i början av 1970-talet. Då Närke är ett mycket platt landskap är klippväggarna få, och höjden inskränker sig till ca 15 meter. Det finns dock en rad fina leder här. Rosendals största förtjänst är nog ändå att det är ett av Sveriges mest klassiska, och tillika bästa boulderområde! Här finns ca 140 boulderproblem, fördelade på drygt 10 stenar. Graderna är i dagsläget mellan V0 och V10, så detta boulderområde torde rimligen tillfredsställa såväl nybörjaren som elitbouldraren.

Vägbeskrivning
Från Örebro åker man mot Mellringe, Eker och Närkes Kil. Ca 4 km efter Närkes Kil, svänger man lämpligen vänster mot Mogetorp. Efter en dryg kilometer dyker klipporna upp, och där finns också en liten parkering. Parkera här om du har tänkt att klättra i Ravinen, på Branta väggen, eller bouldra. När det gäller parkering i Rosendal har markägaren påpekat att traktorvägen ska hållas fri. Det kan vara bra att tänka på att markägaren knappast åker upp med en liten Fiat eller liknande på traktorvägen. Nej, han har snarare en traktor med släp, som alltså är väsentligt bredare än en personbil. Lämna alltså REJÄLT med utrymme vid traktorvägen. Se också till att det finns svängradie för traktor med släp att komma in på traktorvägen och även kring timmerhögar, minst 20 meter på var sida (fickparkera en 25 meter lång timmertransport kräver utrymme). Om du parkerar på vägen så parkera på samma sida som klipporna! Vill du istället bouldra eller klättra vid Framtidväggen, åker du ytterligare 300m, och parkerar på vänster sida om vägen. Följ sedan stigen till klippan: ca 300m.
Koordinater:
Parkering: N6585418 E0505236 (SWEREF99).
Branta väggen: N6585680 E0505184"Det är inte jag som tagit detta foto.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar